چهار پرونده صنايع‌دستي در يک قدمي ثبت در فهرست جهاني

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، يدالله پرمون در جريان دومين نشست تخصصي معاونت صنايع‌دستي به ميزباني هتل فردوسي تهران ضمن اعلام اين خبر گفت: اداره کل دفتر حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي اين افتخار را دارد که در راستاي پاسداري از ميراث معنوي در حوزه صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي گام بردارد.

وي با اشاره به اينکه پرونده‌هايي که مرحله ثبت ملي آن‌ها طي شده براي ثبت در فهرست جهاني آماده و توسط اين اداره کل ارسال مي‌شوند، اظهار داشت: در سال گذشته چهار پرونده صنايع‌دستي از سوي اين اداره کل براي ثبت در فهرست جهاني ارسال شد.

مدير کل دفتر حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي معاونت حفظ و احياء و ثبت آثار تاريخي تصريح کرد:‌ با پيوستن سازمان ميراث فرهنگي به کنوانسيون سال 2003 يونسکو، فعاليت در حوزه حفظ ميراث فرهنگي معنوي آغاز شد.

پرمون ادامه داد: کنوانسيون سال 2003 براي ميراث فرهنگي معنوي مقولاتي را در نظر گرفته است که شامل مهارت‌ها و دانش‌هاي سنتي مرتبط با توليد نيز مي‌شود.

وي با بيان اينکه گونه‌هاي زباني، هنرهاي اجرايي، دانش و مهارت سنتي در رابطه با طبيعت و آيين‌ها، آداب و رسوم مابقي اين مقولات را شامل مي‌شود، گفت:‌ بر اساس بررسي‌هاي به عمل آمده صنايع‌دستي در گروه آخر يعني مهارت‌ها و دانش‌هاي مرتبط با توليد جاي مي‌گيرد.

اين مقام مسئول اضافه کرد: طبق کنوانسيون سال 2003 دو فهرست در بخش حفظ ميراث فرهنگي معنوي تعريف شد که شامل فهرست نمونه و فهرست نيازمند پاسداري فوري(ميراث در خطر) است.

مدير کل حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي در ادامه اظهار داشت:‌ تا به حال از سوي اين اداره کل چهار پرونده در دو فهرست جداگانه براي ثبت جهاني ارسال شده است.

پرمون خاطرنشان کرد:‌ دانش سنتي پارچه‌هاي مخمل و زربفت در فهرست ميراث در خطر و مهارت بافت فرش عشاير فارس و فرش کاشان در فهرست نمونه جاي گرفته و اطلاعات آن‌ها براي يونسکو ارسال شده است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389031948